Szociális Városrehabilitáció
Legfrissebb hírek
A gyógyítás fellegvára
Eseménynaptár

A gyógyítás igazi fellegvára
 
Dr. Mohácsi János mindig is a saját útját járta. És hogy ez az út a lehetséges utak legjobbika, azt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a Béla úton alig egy éve átadott, hipermodern gépekkel felszerelt rendelőjében külföldi és magyar sportolók adják egymásnak a kilincset, gyors és teljes gyógyulást remélve. Orvoslásának híre szájról szájra terjed, s az egyébként halk szavú doktor végre úgy érzi: Székesfehérváron igazi otthonra, segítő orvostársakra talált. 
 
A világon is ritkaságszámba menő hőtérképes rendszer is megtalálható Mohácsi doktor hipermodern székesfehérvári, Béla úti rendelőjében
 
- Az igazság az, hogy először pap akartam lenni, és az általános iskola után
Pannonhalmán szerettem volna tanulni, ám az osztályfőnököm titokban megmásította a jelentkezési lapomat, így kerültem a kalocsai Szent István Gimnázium biológia tagozatára, aminek oroszlánrésze volt abban, hogy aztán az orvosi pályát választottam _ emlékszik vissza jó szívvel a pályaválasztás döntő mozzanataira Mohácsi doktor, aki aztán az egyetemi évek alatt kezdett el a szegedi NB1-es csapatban futballozni. Ez pedig automatikusan magával hozta a napi két edzést, a hétvégi mérkőzéseket, s közben persze az egyetemi vizsgákra is keményen tanulni kellett.
 
 Villa Medica
8000 Székesfehérvár, Béla út 35.
Rendelési idő: hétfőtől csütörtökig: 8 és 17 óra között, pénteken 8 és 14 óra között
 
Dr. Mohácsi János belgyógyász és sportorvostan szakorvos
elérhetőség: 22/300-131, mobil: 0630/958-4359
 
Dr. Bús Erzsébet gyermek szakorvos
mobil: 06/30-958-4359
 
vákuummasszázs
A  vákuummasszázs különösen sokat segít a sérülések gyors gyógyulásában
 
- Az egyetem elvégzése után Szegeden kaphattam volna belgyógyász állást, de a futballnak köszönhetően nagyon sokan ismertek, így kerestek meg Kalocsáról, dolgozzak náluk belgyógyászként. Feleségemmel igent mondtunk, ő gyermekorvosként, én pedig a belgyógyászaton kaptam állást. Persze, a futball nem kopott ki az életemből, bár ekkor már jóval kevesebb időm volt rá _ teszi hozzá Mohácsi János, aki ekkor, a belgyógyászati szakvizsga megszerzése után érkezett el élete egyik nagy vízválasztójához: vállalják-e feleségével a „kulimunkát”, és azt, hogy alig találkoznak egymással, vagy pedig elköltöznek Hajósra, s ott János elfogadja a háziorvosi munkát. Ez utóbbi mellett döntöttek, s nem bánták meg.
 
tanácsadás
Folyamatos a konzultáció a rendelőben: Mohácsi János éppen Abkarovics Géza főorvossal beszélget
 
_ Hat éves belgyógyászati osztályos gyakorlattal, négyezer oldalnyi szaktudással akkor úgy éreztem, hatalmas tudással kerülök a háziorvosi praxisba. Aztán a gyakorlatban kiderült, mégsem tudok oly sokat. Ekkor, a kilencvenes évek elején kezdtem el más gyógyászati diszciplinákkal komolyabban foglalkozni. Ilyen például a kínai akupunktúrás gyógyászat illetve diagnosztika, mely egy merőben új módszernek számított a sportorvoslásban. Ám mivel a sportolók és az edzők is
  -Példaértékű és igencsak becsülendő, hogy a mai, válságos helyzetben akadnak még emberek, akik embertársaik és a gyógyítás érdekében bevállalják a rizikót, s anyagi, fizikai és lelki erejüket a végsőkig kihasználva felépítenek és működtetnek egy ilyen modern gyógyközpontot _ mondja Szigli István, a régi barát, aki szerint nem kis merészség és elszánás kell ahhoz, hogy a kiszámíthatlanság közepette egyetlen cél lebegjen a szemünk előtt: -Mohácsi János barátom vállalta ezt a buktatókkal kikövezett utat, és sikerült felülkerekednie minden akadályon. Ajánlom a Villa Medicát mindazoknak, akik elhiszik, hogy a klasszikus orvoslást érdemes a keleti tudással és az elérhető legkorszerűbb orvosi eszközökkel ötvözni. Ajánlom azoknak, akik gyors és legfőképpen maradandó gyógyulásra vágynak. A gyógyítás itt kezdődik. De a gyógyulás maga is!
„maguk közül valónak” éreztek, tudtak engem, így könnyebb volt ezeket a nem megszokott módszereket is elfogadtatni. Annak idején például kuriózumnak számított, hogy egy orvos ultrahanggal néz meg egy ízületet vagy lágyrészt, ám nekem sikerült egy erre alkalmas gépet beszerezni _ Mohácsi doktor ezt az időszakot tekinti a „saját út” megtalálásnak. És hogy a terápia hatásos, azt mi sem bizonyította jobban, hogy a páciensek köre egyre csak bővült: 1998-ban aztán teljesen otthagyta az állami szférát és teljes erejével a kalocsai központtal létrehozozz magánrendelés felé fordult. Közben igazán szép sikereket könyvelhetett el a sportorvoslás terén is, hiszen 1994 és 96 között az olimpiára is kijutott futballválogatottat is segítette tudásával. Nem egy, akkor még fiatal játékos ma már nemzetközi hírű focista (például Lisztes Krisztián, Sándor Tamás, Hrutka János, Dombi Tibor), s bizony az orvosi munka jóhírét ők vitték el messze a világba. Később a Dunaferr focicsapatánál dolgozott, melyet a mai napig kitörési pontként értékel Mohácsi János. 2004-ben aztán a "nagy" magyar válogatotthoz került, ahol akkor Lothar Matthaus volt a kapitány.
 
- Azt hiszem, leginkább az akupunktúrának köszönhetően kezdett a kilencvenes évek elején megváltozni a gondolkodásom: nem egyes, különálló szerveket, végtagrészeket próbáltam górcső alá venni, hanem az egész embert. S innen jutottam el az úgynevezett biomechanikai zavaroknak a vizsgálatáig, mely ma már egyfajta trenddé vált az orvoslásban. Ha például egy térdet kezelünk, mindig megnézzük emellett, milyen a gerinc állapota, hiszen ma már tudunk arról, hogy a testben bonyolult energetikai pályák léteznek. Az elmúlt tizenöt év alatt kidolgoztunk egy speciális masszázstechnikát, mely nemcsak a kínai élettan ismereteit, de a klasszikus orvoslás tudását is magába olvasztja. Ezzel az ötvözettel ma már nagyon sokat segíthetünk a sérülések gyorsabb gyógyulásában, illetve a gyógyulás minőségében is - vázolja a laikus számára is érthetően Mohácsi János, akinek az évek során "kinőtte" a kalocsai rendelőt és egy olyan helyet keresett magának, ahol mind szakmailag, mind emberileg is jól érzi magát. Ez a hely _ úgy tűnik _ Székesfehérvár lett: - Úgy érzem, megtaláltam azt a helyet, ahol élnem kell, ahol élni érdemes: mivel most már egy évtizede együtt dolgozom dr. Abkarovics Géza és dr. Majzik Ernő főorvossal, magától adódott, hogy ide jövök. Nem bántam meg, hogy úgy döntöttem, a magam ura leszek, s bizony a családom fél év alatt úgy megszerette Fehérvárt, mintha évtizedek óta itt élnénk már.
 
allergivizsgálat
Mohácsi János felesége, Dr. Bús Erzsébet éppen allergiavizsgálatot végez a biofizika elvén működö, a test elektomágnes rezgéseit mérő Mora-készülékkel
 
A nemrég átadott Béla úti rendelőben egyébként az ember igen érdekes gépekkel találkozhat, ha például elmegy egy komplex állapotfelmérésre: ilyen például a vákuummasszázs, mely a már említett masszázstechnikát segíti, vagy az Európában is az elsők között alkalmazott hőtérkép vagy szomatoinfra-rendszer. Ez utóbbi gép a test által az infratartományban leadott energiát, pontosabban annak spektrumát vizsgálja. Az orvos abból következtethet az adott testrész állapotára, hogy annak színképe mennyire tér el a normálistól. Egy másik fontos gyógyító műszer a Papimi-készülék, ami egy pulzáló mágneses erőteret hoz létre, s ezzel a sejtek gyors gyógyulását segíti. De olyan lökéshullámterápiát is alkalmaznak a rendelőben, ami a már elhegesedett sérülések gyors rehabilitációjában elengedhtetlen. Mohácsi doktor egyébként azt vallja, a legfontosabb a prevenció: mielőbb megtalálni azokat az elváltozásokat, melyek az adott pillanatban még nagy problémát nem okoznak a szervezetnek. Ha ezeket sikerül megtalálni, akkor a prevenció hatékonysága hihetetlenül megnő, és például a sportban is megelőzhetőek a hosszú ideig tartó sérülések.
 
szomato-infra készülék
A szomato-infra készülékkel a vérvételnél sokkal hatékonyabban lehet a test gyulladásos gócait megtalálni - a színek a hőmérsékleti eltéréseket mutatják
 
Ám a modern rendelő nem csak sportolók gyógyulását segíti, egyre több páciens érkezik a sporton kívüli világból is a párját ritkító szűrőberendezések miatt. A fejlődés töretlen, ennek egyik jele, hogy hamarosan főállású radiológussal megkezdi működését egy önálló MR-centrum. Olyan egyedülálló, mozgásszervi készüléket telepítenek hamarosan Mohácsi doktor rendelőjébe, mellyel terhelés alatt is lehet majd vizsgálni a végtagokat, így a sebészek könnyebben tudnak majd dönteni, milyen is legyen a műtét. Túlzás nélkül mondhatjuk, a Béla úti Villa Medica mára a gyógyítási igazi fellegvára lett!
papimi készülék
Pulzáló mágneses erőteret hoz létre a Papimi-készülék, s ezzel a sejtek gyors regenerálódását segíti
 
Mohácsi János legkorszerűbb gépeinek működését, azok gyógyítási mechanizmusait hamarosan részletesen is bemutatjuk. Látogassanak vissza később erre az oldalra, ha kíváncsiak a gyógyítás legfrisebb vivmányaira!
 
(Cikkünk átvétele, újrafelhasználása kizárólag a honlap tulajdonosának engedélyével lehetséges!)
Oldal nyomtatása